Hotel Natura

Lokacija


Vilanija, Umag


Vilanija je naselje u Republici Hrvatskoj, u sastavu Grada Umaga, Istarska županija.

Umag je grad na zapadnoj obali istarskog poluotoka. Iako je mali grad i dalje je jaka turistička konkurencija i pruža puno mogućnosti za dobar provod. Grad je prepun restorana koji nude kvalitetne lokalne specijalitete. Duž umaške obale proteže se riva na kojoj možete pronaći slatke delicije poput palačinki ili fritula i ispratiti sunce uz prekrasan zalazak. Za one koji su ljubitelji sporta preporučamo da Umag posjete u srpnju jer se tada okupljaju jedni od najboljih tenisača svijeta na poznatom ATP turniru, a u večernjim satima nakon zadnjeg meča organiziraju se koncerti pa je provod zagarantiran.


Istra


Istra je najveći poluotok u Hrvatskoj, nalazi se na sjevernom dijelu Jadranskog mora. Najveći grad istarske županije je Pula koja je najpoznatija po areni staroj preko 2000 godina i po brodogradilištu Uljanik. U dalekoj prošlosti arena je služila za gladijatorske borbe, a danas je najljepša pozornica pod zvijezdama te u njoj gostuju svjetske i domaće poznate osobe. Osim Pule, Istra je poznata i po drugim središtima poput Rovinja, Poreča, Umaga, Huma, Motovuna, Grožnjana itd. Zanimljivost koju svakako treba istaknuti jest da je Hum namanji grad na svijetu sa svega 30 stanovnika. Osim gradova na samome poluotoku treba izdvojiti poznato istarsko otočje koje čak ima i status Nacionalnog parka, a to su Brijuni koji se stastoje od 14 otoka. Osim lijepih mjesta Istra se svakako može ponositi i svojim lokalnim specijalitetima, a najpoznatiji su tartufi, šparoge, istarsko govedo (boškarin), ravioli, fritule, kroštule itd.


Hrvatska


Hrvatska je mala zemlja s pregršt prirodnih bogadstava i fenomena. Na svega 56 594 km2 ima 8 Nacionalnih parkova i 11 Parkova prirode. Budući da ima predivnu obalu i jako puno otoka, to turistima omogućava istraživanje brojnih skrivenih uvala i plaža. Hrvatska je mnogim poželjna ljetna destinacija, ali i ostatak kontinentalnog dijela jednako je privlačan i zanimljiv posjetiteljima. Obalu možemo podijeliti na dva velika dijela, a to su Istra i Dalmacija. Dalmacija pripada južnom dijelu Jadrana i prepuna je povijesnih znamenitosti, ali nudi i zabavan sadržaj za malde. Glavni grad Zagreb nalazi se u samom središtu Hrvatske i zadnjih nekoliko godina proglašen je kao najposjećeniji europski grad za vrijeme adventa. Kontinentalni dio također možemo podijeliti na regije, a jedna od najvećih je Slavonija. Slavonija je poznata po brojnim delicijama, a slavonski kulen ušao u nematerijalnu kulturnu baštinu Hrvatske. U ovom dijelu Hrvatske protežu se zlatna polja pšenice i pogodno je stanište brojnih ptica.

Pula

80 km ~ 45 min


Grad poznat po rimskom amfiteatru u kojem su se nekoć priređivale borbe gladijatora oduševljava turiste iz cijeloga svijeta.

Pulska Arena sagrađena je u 1. stoljeću, tijekom vladavine cara Vespazijana, istodobno s najvećom i najpoznatijom građevinom te vrste, Koloseumom u Rimu. Građena je od domaćeg vapnenca, a u srednjem vijeku Arena je korištena za viteške turnire i sajmove kada je, smatra se, mogla primiti oko 20.000 gledatelja.

Rovinj

60 km ~ 30 min


Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla.

Na Mediteranu je možete pronaći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.

Poreč

30 km – 15 min


Za istarsku obalu kažu da svaka uvala skriva jednu plažu. U Poreču svaka laguna skriva nekoliko plaža, jednu ljepša od druge.

Eufrazijeva bazilika (Eufrazijana) u Poreču jedan je od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju. Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve, u vrijeme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I., a nalazi se u biskupskom kompleksu.

Motovun

35 km~ 20 min


Zbog vrijednosti i atraktivnosti srednjovjekovnih utvrda te povoljnih klimatskih uvjeta Motovun sve više postaje turistički atraktivno odredište. Kraj udružuje osobit način života ali i izobilje mogućnosti i aktivnosti za lijep i sadržajan odmor.

Zadivljujući i jedinstveni krajobrazi u ekološki čistom okruženju potiču na povratak zdravlju i vlastitoj ugodi. Ovo je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i pustolovine.

Hum

35 km ~ 25 min


Hum se spominje kao najmanji grad na svijetu. Ima svega 30 stanovnika i očuvane gradske institucije. Nalazi se u središnjoj Istri, 14 kilometara jugoistočno od Buzeta.

Unutar očuvanih gradskih bedema dvije su male ulice, župna crkva Marijinog Uznesenja sagrađena 1802. godine, romanička crkva sv. Jeronima iz 12. stoljeća, oslikana freskama pod bizantskim utjecajem, s mnogo glagoljskih natpisa i grafita, Majstora Antuna iz Padove (Kašćerge).

Grožnjan

20 km ~ 15 min


Grožnjan-Grisignana, mali istarski gradić velikog kulturnog značaja, ne samo na hrvatskoj nego i na međunarodnoj razini, živi vrlo intenzivno svoje ljetne mjesece. Svake godine početkom svibnja, grožnjanske uličice i trgovi doživljavaju metamorfozu i pretvaraju se u pravu umjetničku košnicu: otvaraju se ljetne muzičke akademije za mlade, likovne, plesne i dramske radionice, radionice mirovnog aktivizma pod vodstvom poznatih stručnjaka i pedagoga  s područja glazbe i dramske umjetnosti.

Smještaj

Dva TIpa Soba

Izleti

Poreč – Rovinj -Pula

Kontakt

5 + 8 =

Rezervacije

Datum dolaska:

Broj noći: