Skip to content

POLITIKA PRIVATNOSTI

UVODNE ODREDBE

M.D. NATURA d.o.o., Vilanija, Klija 18b, Umag – Umago poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada Vaših osobnih podataka provodi se u skladu s ovom Politikom privatnosti i važećim zakonskim odredbama, uključujući Uredbu (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. (u daljnjem tekstu: Opća uredba) i hrvatski Zakon o Provedba Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine NN 42/2018).

U skladu s načelom transparentnosti, ova Politika ima za cilj pružiti ispitanicima točnu, potpunu informaciju o tome koje njihove osobne podatke M.D. NATURA doo doo prikuplja, koristi, daje ili na drugi način obrađuje, kao i u kojoj mjeri se ti podaci obrađuju. ili će biti obrađeni. Također, cilj ove Politike je upoznati pojedince koji koriste ovaj internetski portal s rizicima, pravilima, zaštitnim mjerama i pravima vezanim uz obradu njihovih osobnih podataka te načinom na koji mogu ostvariti svoja prava u vezi s njihovom obradom.

Ova pravila su važeća i primjenjiva u pogledu prikupljanja, obrade i zaštite Vaših osobnih podataka, kao i korištenja kolačića i drugih sličnih analitičkih alata prilikom posjeta, registracije i korištenja internet portala www.hotel-natura.com i svih njihovih pod -domene, web stranice i aplikacije za mobilne telefone koje pripadaju gore navedenim nazivima domena u vlasništvu M.D. NATURA d.o.o. (u daljnjem tekstu, zajedno ili pojedinačno: Internetski portali M.D. NATURA d.o.o.), programske aplikacije koje Vam stavljamo na korištenje na osobnim računalima ili mobilnim uređajima (u daljnjem tekstu: Aplikacije), prilikom slanja elektroničke pošte koja sadrži poveznicu na ova Pravila privatnosti, te prilikom registracije. procesa i kada komuniciramo s vama dok ste gost u jednom od naših objekata (u daljnjem tekstu, zajednički: Online usluge).
Opća pravila i uvjeti M.D. NATURA d.o.o. Internetski portali definirani su posebnim pravilima i općim uvjetima korištenja, a ova pravila i uvjeti primjenjivat će se u svemu što nije obuhvaćeno važećim Pravilima, pod uvjetom da nisu u suprotnosti s odredbama ovih Pravila privatnosti.

OSOBNI PODACI

Osobni podaci su svi podaci koji se mogu koristiti za potvrdu vašeg identiteta. Putem svojih online usluga, M.D.NATURA d.o.o. može prikupljati neke od sljedećih osobnih podataka:
– ime, prezime, kućnu adresu, datum rođenja, JMBG, JMBG ili broj druge identifikacijske isprave, državljanstvo;
– Podaci o Vašem boravku, uključujući podatke o objektu u kojem boravite, datumu dolaska, datumu odlaska, kupljenim proizvodima ili uslugama, podatke o Vašim preferencijama usluga (vrsta sobe i sl.);
– Podaci o programu vjernosti;
– Dodatne informacije o vama koje bismo mogli dobiti od trećih strana s kojima poslujemo (npr. putničke agencije, turoperatori).

PRAVNI OSNOVI ZA PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

M.D NATURA d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke samo ako je ispunjena jedna od dolje navedenih pretpostavki:
Imamo vaš pristanak

Primjer: primanje našeg biltena
Ako želite primati naš newsletter, označit ćete kućicu M.D. NATURA d.o.o. Internet portalu naznakom da želite primati newsletter, te ćete unijeti e-mail adresu na koju želite primati newsletter.
Obrada je nužna za izvršenje ugovora u kojem je ispitanik strana ili za poduzimanje mjera na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora

Primjer: on-line rezervacija
Prilikom rezervacije smještaja u jednom od objekata M.D. NATURA d.o.o. putem M.D. NATURA d.o.o. Internetski portal kako bismo mogli ponuditi potrebne usluge.
Obrada je potrebna radi ispunjavanja zakonskih obveza izvršitelja obrade podataka

Primjer: prosljeđivanje podataka u sustav eVisitor
M.D NATURA d.o.o. dužan je prijaviti svakog gosta u sustav eVisitor radi plaćanja boravišne pristojbe i prijave boravka u Hrvatskoj.
Obrada je potrebna radi legitimnih interesa izvršitelja obrade podataka ili treće strane

Primjer: kako biste personalizirali svoje iskustvo
M.D NATURA d.o.o. može koristiti vaše osobne podatke kako bi poboljšao svoje razumijevanje vaših interesa kako bi vam ponudio druge usluge ili proizvode koji bi vas mogli zanimati. To nam omogućuje da prilagodimo svoju komunikaciju kako bi vam bila relevantna i zanimljivija.
M.D NATURA d.o.o. može prikupljati osobne podatke iz drugih zakonski očekivanih razloga, kao što su npr. kada je obrada potrebna radi zaštite ključnih interesa ispitanika ili drugih fizičkih osoba.

OSOBNI PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

M.D NATURA d.o.o. prikuplja podatke tijekom korištenja svojih usluga ili prilikom pristupa M.D. NATURA d.o.o. Internet portali:

(I) Prilikom rezervacije smještaja i kupnje drugih proizvoda ili usluga prikupljaju se:
Ime, prezime, kućna adresa, e-mail adresa, broj telefona, JMBG. Informacije o kupljenim uslugama (ili proizvodima).

(II) Prilikom pristupa M.D.NATURA d.o.o. Internetskim portalima prikupljaju se:
Podaci o vašim interesima za smještaj;
Informacije o korištenju web stranice;
Informacije o klikovima na naše oglase, uključujući one objavljene na drugim web stranicama;
Informacije o tome kako pristupate digitalnim uslugama, npr. operativni sustav, web preglednik, IP adresa;

(III) Prilikom slanja upita i pružanja podrške, konzultacija ili odgovora na pritužbe, anketiranja i istraživanja prikupljaju se:

Podatke koje nam dajete prilikom rezervacije ili kupnje usluga, uključujući Vaše ime, prezime i e-mail adresu, ili ako ste prijavljeni putem društvene mreže, tada Vaše ime, korisničko ime i kontakt podatke. Sadržaj digitalne komunikacije, kao i na koje ste linkove kliknuli tijekom komunikacije
Sadržaj vaših pritužbi

(IV) Prilikom registracije za naš newsletter prikuplja se sljedeće:
Ime, prezime, kućna adresa (država), e-mail adresa, datum rođenja, posebni interesi gosta, obiteljski status, spol, jezik komunikacije i hobiji

(V) Prilikom registracije za naš newsletter prikuplja se sljedeće:
Ime, prezime, kućna adresa, e-mail adresa, broj telefona, osobni identifikacijski broj, podaci na osobnoj ispravi
Informacije o kupljenim uslugama (ili proizvodima).
Pritužbe i komentari gostiju

(VI) Prilikom pristupanja programu vjernosti prikuplja se:
Ime, prezime, kućna adresa (država, grad, poštanski broj, ulica i kućni broj), broj mobitela, e-mail adresa, datum rođenja, posebni interesi gosta, obiteljski status, spol, lozinka, jezik komunikacije i hobiji

Osim izravno od ispitanika, M.D. NATURA d.o.o. može prikupljati osobne podatke iz drugih izvora pod sljedećim okolnostima:
– Od specijaliziranih tvrtki koje nude informacije (npr. agencije za ocjenu boniteta), poslovnih partnera (npr. turoperatora) i javnih registara (trgovački registar);
– Ako se rezervacija vrši putem društvene mreže, npr. Facebook, Google+, prihvaćate da možemo koristiti vaše korisničke podatke, npr. ime, prezime, e-mail adresa ili druge informacije koje ste odlučili podijeliti;
– Putem videonadzora u M.D.NATURA d.o.o. objekata.

U situacijama u kojima M.D.NATURA d.o.o. osobnih podataka drugih osoba potrebno je uzeti u obzir sljedeće:
– M.D.NATURA d.o.o. koristi podatke drugih osoba koje nam dostavite, kao što su npr. osobe uključene u vašu rezervaciju;
– Kada dajete podatke o drugim osobama, morate biti sigurni da su one na to pristale i da imate ovlast za to u njihovo ime. Kad god je to moguće, morate se uvjeriti da su upoznati s obradom osobnih podataka iz ovih Pravila privatnosti.

KAKO SE KORISTE VAŠI OSOBNI PODACI

M.D NATURA d.o.o. obrađuje prikupljene podatke radi ispunjenja svrhe za koju su podaci dani i/ili ispunjavanja relevantnih propisa ili legitimnih interesa koji proizlaze ili su vezani uz korištenje M.D. NATURA doo. Internetski portal i ponuda željenih usluga.

U skladu s tim M.D.NATURA d.o.o. može koristiti vaše osobne podatke:
– Za ponudu usluga koje ste tražili, npr. rezervacija smještaja;
– Za ponudu informacija koje tražite u vezi s uslugama koje nudimo;
– Kako bismo pojednostavili korištenje M.D. NATURA d.o.o. Internetski portal eliminirajući potrebu za čestim unosom istih podataka;
– Kako bismo vam pomogli da sadržaj bude što relevantniji za vaše interese ili da internetski portal prilagodite vašim osobnim sklonostima i interesima – ako ne želite primati personalizirani sadržaj, uvijek se možete žaliti promjenom online postavki ili kontaktiranjem putem telefona ili e-maila radi ažuriranja naših podataka;
– Za slanje obavijesti o važnim novostima vezanim uz internet portal;
– Za sprječavanje prijevare ili drugih zabranjenih ili nezakonitih aktivnosti;
– Za zaštitu sigurnosti i integriteta M.D. NATURA d.o.o. Internet portal;

– U marketinške i promotivne svrhe:

Kako bismo Vas kao klijenta što bolje razumjeli te prilagodili svoje usluge i marketinšku komunikaciju, M.D. NATURA d.o.o. može kombinirati osobne podatke prikupljene tijekom prodaje usluga s podacima prikupljenim putem naših web stranica, aplikacija ili drugih izvora,
Kako bismo vam poslali obavijesti o novim uslugama, ažuriranjima usluga, događajima i posebnim ponudama za koje vjerujemo da bi vas mogli zanimati;
Kako bismo vam slali obavijesti o drugim tvrtkama i proizvodima za koje vjerujemo da bi vas mogli zanimati, ali samo ako ste prethodno pristali na ovu vrstu komunikacije,
Marketinško istraživanje za poboljšanje naših usluga, u kojem slučaju uvijek možete odbiti suradnju.

TKO MOŽE VIDJETI VAŠE PODATKE

M.D NATURA d.o.o. ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje vaše podatke trećim stranama.
M.D NATURA d.o.o. može dijeliti vaše podatke s pouzdanim partnerima koji obavljaju određene funkcije za nas, kao što su npr. Održavanje IT sustava i aplikacija, marketinške kampanje, obrada plaćanja.
Pojedini osobni podaci daju se državnim tijelima na temelju zakonskih zahtjeva kao što su npr. prijavu gostiju u sustav eVisitor za plaćanje boravišne pristojbe, izradu popisa gostiju i prijavu stranih posjetitelja.
U svakom slučaju, kada M.D.NATURA d.o.o. moramo dijeliti prikupljene osobne podatke, zahtijevamo da su zaštićeni i da se ne koriste u marketinške svrhe.

KAKO ZAŠTITITI SVOJA PRAVA

Imate pravo tražiti kopiju svih Vaših osobnih podataka koje smo prikupili, dok su podaci koje smo prikupili tijekom Vaše rezervacije vidljivi u samoj rezervaciji. Možete nam pisati ako želite kopiju drugih podataka koje smo prikupili od vas, u kojem slučaju trebate navesti sve detalje kako biste nam pomogli identificirati i locirati vaše osobne podatke. Dostava ovih podataka je besplatna, no M.D.NATURA d.o.o. zadržava pravo naplate razumne naknade za posebne zahtjeve, kao što su dodatne kopije, posebno formatiranje itd.
Želimo da svi vaši podaci budu točni i ažurirani. Ukoliko primijetite da su neki vaši podaci netočni, molimo da nas obavijestite.
Također, želimo Vas podsjetiti na Vaše pravo da tražite ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, kao i Vaše pravo da se suprotstavite obradi Vaših osobnih podataka. M.D NATURA d.o.o. će ispraviti ili izbrisati vaše osobne podatke, osim ako smo ih dužni zadržati iz legitimnih pravnih ili poslovnih interesa.
Ukoliko imate prigovor na obradu, korištenje ili pohranjivanje Vaših osobnih podataka, slobodno nam se obratite. Ako niste zadovoljni našim odgovorom, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Svi zahtjevi ili prigovori vezani uz osobne podatke koje prikuplja M.D. NATURA d.o.o. podnose se u pisanom obliku agentu za zaštitu osobnih podataka. Zahtjev mora sadržavati e-mail adresu koju ste naveli prilikom prijave, kao i e-mail adresu na koju želite dobiti odgovor (ukoliko se razlikuje od e-mail adrese s koje ste poslali zahtjev) . M.D NATURA d.o.o. će Vaše podatke poslati e-poštom u razumnom roku na e-mail adresu navedenu u zahtjevu.
E-mail adresa agenta za zaštitu osobnih podataka M.D. NATURA d.o.o. je: hotelnaturavilanija@gmail.com
Moramo naglasiti da, prije nego što odgovorimo na vaš zahtjev, možemo od vas zatražiti dodatne informacije kako bismo potvrdili vaš identitet. Također, možemo od vas zatražiti više informacija kako bismo potvrdili imate li odobrenje za podnošenje zahtjeva ako to činite u tuđe ime.

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Potpuno smo posvećeni zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, distribucije ili brisanja, bez obzira na to gdje su pohranjeni ili obrađeni ili format u kojem su pohranjeni. M.D NATURA d.o.o. koristi usluge provjerenih informatičkih partnera, koji su dužni primjenjivati visoke standarde informatičke zaštite.

M.D NATURA d.o.o. primjenjuje priznate standarde sigurnosti podataka:
– Provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na riziku,
– Minimiziramo izloženost podataka,
– Provjeravamo prikupljene informacije, metode pohrane i obrade,
– Kad god je to moguće, pseudonimiziramo i anonimiziramo podatke,
– Ispitujemo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
– Ograničavamo pristup osobnim podacima na naše zaposlenike, ugovorne radnike i predstavnike, kojima je korištenje osobnih podataka ograničeno i kontrolirano na temelju korisničkih zadataka, te koji su dužni poštovati stroge ugovorne obveze povjerljivosti.

M.D NATURA d.o.o. poduzima sve mjere za uočavanje problema, kao i mjere za minimiziranje potencijalnih šteta.

Ne zaboravite da ste također i naš partner u sigurnosti podataka. Pozivamo vas da poduzmete korake kako biste zaštitili svoje osobne podatke (uključujući lozinku), te da se nakon korištenja uvijek odjavite s našeg internet portala.

Ukoliko se osobni podaci koje obrađujemo prenose izvan Europske unije i Europske ekonomske zajednice kao nužnost tehničkog izvršenja traženih usluga od strane korisnika, tada M.D. NATURA d.o.o. poduzet će razumne mjere kako bi osigurao da osobe izvan EU-a s kojima se podaci dijele poduzmu odgovarajuće mjere za zaštitu tih podataka i pružanje zaštite u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI ČUVAJU

Razdoblje na koje M.D.NATURA d.o.o. pohranjivanje Vaših osobnih podataka ograničeno je na strogi minimum, te sukladno tome M.D. NATURA d.o.o. definira razdoblja na koja pohranjuje ili povremeno provjerava pojedine osobne podatke kako se isti ne bi čuvali dulje nego što je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni.

Nakon isteka tog roka M.D.NATURA d.o.o. izbrisat će osobne podatke. Međutim, ukoliko su ti podaci nužni za izradu statističkih pokazatelja, analize, arhiviranje ili neki drugi legitimni interes M.D. NATURA doo, poduzet će se sve mjere kako bi se ti osobni podaci anonimizirali.

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

M.D NATURA d.o.o. koristi alate za analizu korištenja M.D. NATURA d.o.o. Internetski portal putem kojeg možemo prikupljati određene podatke o Vama, stječući na taj način uvid u potrebe naših posjetitelja i/ili korisnika, a čiji je cilj poboljšanje kvalitete naših usluga.
U tu svrhu koriste se kolačići, kao i neki drugi alati.
Korisnik i/ili posjetitelj može odbiti ili izbrisati kolačiće putem odgovarajućih postavki na svom računalu i web pregledniku koji koristi. Međutim, to može onemogućiti neke funkcije M.D. NATURA d.o.o. Internetski portal postaje potpuno upotrebljiv.
Prethodno navedeni alati prikupljaju i pohranjuju neke tehničke podatke, uključujući IP adrese korisnika i/ili posjetitelja.
Za više informacija o kolačićima i drugim alatima koje koristimo kliknite ovdje.

VEZE NA DRUGE WEB STRANICE

Ova web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima upravlja M.D. NATURA d.o.o. ili druge organizacije koje imaju svoja posebna pravila o privatnosti, stoga Vas obavještavamo da se prije davanja bilo kakvih osobnih podataka morate upoznati s njihovim uvjetima korištenja i pravilima o privatnosti, jer M.D. NATURA d.o.o. ne može preuzeti nikakvu odgovornost za ove web stranice ili organizacije koje njima upravljaju.

DRUŠTVENE MREŽE

Ova web stranica može koristiti određene elemente društvenih mreža kao što su Facebook, Google+, Pinterest itd., od kojih svaka ima svoja pravila privatnosti, stoga vas obavještavamo da se morate upoznati s njihovim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti prije nego ih pružite s bilo kojim osobnim podacima, kao M.D.NATURA d.o.o. ne može preuzeti nikakvu odgovornost za ove web stranice ili organizacije koje njima upravljaju.

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ova Pravila o privatnosti zamjenjuju sve prethodne verzije.
Pravila o privatnosti su zadnji put ažurirana: prosinac 2021.
M.D NATURA d.o.o. zadržava pravo izmjene, izmjene i/ili dopune ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku. Sve izmjene Pravila bit će objavljene na M.D. NATURA d.o.o. Internet portal; u slučaju značajnih promjena bit ćete obaviješteni na jasan i razumljiv način.